Soms heb ik het moeilijk om te aanvaarden dat ik een herseninfarct heb gehad… Ik was toen maar 26 jaar, in de fleur van mijn leven … Het herseninfarct was in de linkerhersenhelft van mij, nl in de kleine hersenen! Je kan je niet voorstellen dat elke hersencelletje zijn eigen functie heeft! Doordat bepaalde hersencellen waren afgestorven, namen andere hersencellen bepaalde functies over! Bijvoorbeeld evenwicht was een groot probleem! Maandenlang durfde ik niet meer op een fiets kruipen maar door continue aanmoediging van Andy (echtgenoot) en mijzelf ben ik er geraakt! In het verwerkingsproces heb ik dichter leren kijken naar mezelf, nl. wat kan ik wel en wat kan ik niet …

Ik heb ook een boek gelezen, eigenlijk een aanrader voor iedereen trouwens , “Een foutje in mijn hoofd” van Simonne van Gennip! Zij was 7 maanden zwanger en kreeg een hersenbloeding.  Door haar verhaal herkende ik vele aspecten!  Bijvoorbeeld afasie, emoties die je niet iedere keer onder controle kreeg, en zoveel meer!  En ik ben ook ambidexter (tweehandigheid)?, dit komt trouwens niet zoveel voor!    Als mensen vragen aan mij is er iets veranderd dan antwoord ik ‘ja, het verstandelijke is het zelfde gebleven maar mijn persoonlijkheid is veranderd!’.

Als laatste toelichting wil ik het verplegend personeel van het Az St Jan te Brugge en zeker de kinesisten en ergotherapeuten graag bedanken voor de zorgen die ze mij toen gegeven hebben.  Zeker en vast mag ik de onvoorwaardelijke steun van mijn echtgenoot niet vergeten want zonder hem ging ik zoals vandaag de dag er niet staan!

Ik weet en besef dat ik door het oog van de naald ben gekropen, en daarom tracht ik te genieten van iedere dag! Want in enkele seconden kan het leven gedaan zijn…

Als jullie soms meer medische informatie wensen over een herseninfarct, dan verwijs ik jullie door naar volgende website https://nl.wikipedia.org/wiki/Herseninfarct.  Voor bijkomende vragen kunnen jullie altijd een bericht achterlaten en ik geef zo spoedig mogelijk antwoord!

 

21 thoughts on “Bijkomende informatie

 1. Kim, je leerde me en alle CVA patiënten dat we niet mogen stilstaan bij wat we verloren, en fier en gelukkig moeten zijn met wat we hebben. Elke dag is er het gevecht om te recupereren, gaat het eens wat minder, dan kom ik bij jou piepen naar je stralende glimlach en de sterretjes in je ogen, je fierheid om je mooie foto’s…Bedankt, hè….

 2. Sterk van jou hoe jij je leven herpakt hebt,allen prachtige foto’s en je bent een pracht vrouw,ikzelf ben eigenlijk een hobby fotograaf

 3. Hallo Kim ik heb het verhaal met veel interesse gelezen en als fotograaf ook je mooie foto’s bekeken alleen de beveiligende foto’s zit een wachtwoord op mijn vraag is dan ook zou je die aan mij willen geven ? Groetjes Hanne

 4. Hallo Kim, mooie fotoshoots en een sterk verhaal….. Blijf zo positief verder doen! Kan ik een wachtwoord krijgen? Groeten Sam

 5. Liefste Kim,wat er gebeurt na een herseninfarct weten veel mensen niet.Volledig afhankelijk worden van anderen en niet méér kunnen wat je graag deed.Bij mij heb ik verschillende infarcten gekregen.Ik heb ook gevochten,en nog steeds.Maar gezichtsverlies verlies,evenwichts stoornissen.Epilepsie.Ik bewonder u en zeker dat u er volledig weer bovenop gekomen bent.Maar als je te horen krijg dat er bij het volgende infarct te veel schade zal zijn.Dan leef je iedere dag in angst zoals je zegt.In jouw foto’s herken je een stuk van je persoonlijkheid.De kracht van een vrouw die een vechter is.Jouw verhaal zal vele mensen de moed geven om ook te vechten.

 6. Hallo Kim

  Je bent een fantastische vrouw en je man is een gelukzak en omgekeerd ook want anders was het nog zwaarder geweest voor jou.

  Ik wens je verder nog heeeel veel geluk in je leven samen met je familie en een uitstekende gezondheid

  Hou je goed, ik stuur je veel liefs XX
  Hervé

 7. Hey Kim,

  Echt een sterk verhaal! En super ingesteldheid dat je hebt! Dat kan ik enkel maar bewonderen.. Ik vroeg me hiernaast ook nog af hoe ik member kan worden van jouw site? En of het wachtwoord ook te verkrijgen is?

  Alvast dank en vele groetjes!

 8. Hey kim.kennen deed ik uw verhaal nog niet.doch via fb zag ik enkele van uw foto’s.ik moet zeggen dat uw verhaal mij raakt door de medische geschiedenis.niettegenstaande uw foto’s er ook goed uitzien hoor..doch de medische geschiedenis raakt mij uitermate door zelf kennis te hebben van chronisch ziek zijn en de gevolgen ervan op de levens kwaliteit en op de sociale kennissenkring.sterk en sterkte…!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.