Vandaag zijn we dinsdag 24 maart, 10 dagen na de officiële strikte maatregelen in functie van het Coronavirus/Covid-19. Ik zit tegen het raam en de zon brandt op mijn rug, terwijl Sloeshke naast me ligt …. Ze is aan het genieten van de zonnestralen die op haar witte vacht vallen! Onwetend, wat er allemaal nu in de lucht hangt!

Jullie weten wellicht dat ik verpleegkundige ben! Iedere dag gaat er een zekere angst door mijn lijf, niet wetend wat ik mag verwachten… Ik werk op neurologische revalidatie en soms kunnen de patiënten zelf hun tekort koming niet uiten waardoor het heel moeilijk is om hun situatie in te schatten!

Angst, onwetendheid en overleven zijn nu enkele begrippen die centraal staan bij (para)medici! Ik hoef jullie de les niet te spellen wat jullie moeten doen maar ik kan alleen enkele tips meegeven:

  1. Blijf in uw kot
  2. Hou 1,5 meter afstand van elkaar.
  3. Nies en hoest in uw elleboog.
  4. Na iedere dat je moet snuiten of hoesten: papieren zakdoek in vuilbak en was jullie handen!

Dat zijn enkele tips die ik meegeven kan! Moest er aan mij ooit de vraag worden gesteld om alleen Covid 19-patiënten te verzorgen… Wel dan ben ik zeker dat ik volmondig ja zeg! Voor mij betekent dit ietsje meer, want in mei zal het 10jaar zijn, na mijn herseninfarct! Een bewijs dat ik er nog steeds sta achter 10 jaar!

Inderdaad we zijn lockdown ‘light’ en ik promoot nu dat ieder zijn of haar verantwoordelijkheid moet nemen en zeker en vast zorg moet dragen voor een ander! Zelf ga ik bijvoorbeeld niet meer naar de winkel en doet mijn echtgenoot dit! Ik ga enkel naar buiten om te gaan werken en te wandelen met Sloeshke!

Sloeshke heeft nog meegemaakt dat ze zoveel gewandeld heeft! Soms denk ik dat ze nog eens op een kast kruipen zal om niet te wandelen! Ik stippel zodanig een route uit zodat ik zo weinig in ‘contact’ kom met een ander!

Sloeshke

Buiten dit tracht ik mij zo gezond mogelijk te houden! Jullie denken wellicht “waar is de fitness?” . Dezer dagen, weken zal ik dit thuis moeten doen! Ik heb een hometrainer maar voor mij is dit niet voldoende om mijn energie kwijt te kunnen! Dus dan doe ik nog een aantal spier- en evenwichtsoefeningen waaronder deze:

In action….

Lieve mensen, ik hoop ten harte dat jullie je gezond en fit houden maar ook aan de regels houden zodat wij terug kunnen zeggen: “Belgen, zijn de dapperste onder de Galliërs !”

Heeft U vragen of U wenst nog verdere recentere info? Dan verwijs ik U door naar deze website:https://www.info-coronavirus.be/nl/

Veel liefs, Kim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.